fredag 18 april 2014

En dag i hönsgården!

Skägg-Fia tar siesta ute i hönsrastgården!
 
Fi-Fot är lite bly när hon lägger ägg så hon gömmer sig bakom sittpinnen! :-) Fin-Fot är en unghöna och har inte riktigt fattat var hon ska lägga sina ägg någonstans.... Så de kan hamna lite varstans! Just nu är det nystädat i hönshuset så då var det väl lockande att lägga sig i skit-bingen, då den är full med ren och fräsch torv..... Den stora skit-bingen har jag satt kompostgaller för, men de små extra skit-bingarna kan de uppenbarligen komma åt att lägga sig i.....
 
Bruno med The Thing i bakgrunden.
 
Bruno i förgrunden, The Thing galer i bakgrunden.
 
 
Bruno
 
The Thing
 
Olga
 
Himmler galer - tuppar ser verkligen fula ut när de galer och drar blinkhinnan för ögonen samtidigt.... Han ser ju ut som han lider av svårartad grå starr..... ;-)
 
The Thing
 
 
Skägg-Fia
 
Mysig dag i hönsgården! :-)
 
Pärla som till alldeles nyss var en sur-höna.... Jag prövade att ge henne några ägg att ligga på, men hon ruvade bara i 2 veckor och sedan gick hon därifrån så alla äggen blev iskalla och eventuella kycklingar dog.... :-( Men, men, hon är inte så gammal.... Hoppas hon ligger tiden ut nästa gång!
 
 
Hugin och Munin, två av mina tre australorp-damer!
 
Blup, som lever på en skör lina, då han inte kommer överens med de andra tupparna....
 
Men än så länge funkar det ju bra att ha dem i två grupper!
 
Blup spanar in Hetzer som springer utanför staketet.
 

1 kommentar:

  1. Så vackra alla hönsen är!!!!!!!!
    Verkligen jättefina!
    Särskilt tupparna förstås, men även hönorna.....ojoj, de skulle alla ha sin egen fotokatalog precis som fotomodeller har! :-)

    SvaraRadera