måndag 13 januari 2014

Rävspår och snö på skorna


Nu har snön verkligen kommit och det som är så intressant är ju att då syns alla spår.... Vi människor har ju ingen näsa att tala om i jämförelse med djurriket i övrigt, så man har ju ingen koll på vad som rör sig på tomten.... Men när snön kommer blir djuren avslöjade! I det här fallet är det en räv som kommit in från skogen och gått ett varv runt ladugården och följt hönsgårdens staket och sedan gått tillbaka in i skogen igen..... Och det har skett någonstans mellan 9 och 13.30 idag! Mitt på blanka dagen alltså!
 

Snö.... Hönsen vägrar generellt att gå ut när det är snö på backen.... Men de tycker det är otroligt gott när jag kommer in och har snö på skorna! Märkligt - de skulle ju kunna sätta ut huvudet och picka i sig snö från backen, men icke! Är det snö så går man inte ut! Så enkelt är det enligt hönsen!

2 kommentarer:

  1. Häftigt!:-))))
    Funkar det bra med de två "hönsflockarna" fortfarande?
    Alla nöjda å glada?

    SvaraRadera
  2. Blup-gruppen är nog nöjd.... Det är lite turbulens i den andra gruppen eftersom alla tuppkycklingar kommit in i könsmognaden nu.... Men om några veckor är de slaktade, så då kommer det nog vara lugnt igen! :-)

    SvaraRadera